Valencia CF14 mayo 2023

CRÒNICA | Victòria del València CF davant RC Celta (1-2)

Justin Kluivert i Alberto Marí, autors dels gols en el triomf valencianista

Victoria molt important del València CF davant el RC Celta de Vigo (1-2) en el partit de la Jornada 34 de LaLiga disputat en l'Estadi Abanca Balaídos.

Justin Kluivert va anotar el 0-1 en una primera part molt ben competida, en la qual el València CF va tindre un major control sobre el joc i el domini de les ocasions que en la segona part, on el RC Celta va aconseguir igualar el marcador amb una rematada de Seferovic.

L'equip malgrat les dificultats va continuar lluitant fins al final i en el 87’ Alberto Marí, amb una gran cabotada, va donar el triomf al València CF per a sumar tres punts clau gràcies a una altra contribució decisiva dels jugadors de l'Acadèmia VCF.

Des dels primers compassos es va veure sobre la gespa de l'Estadi Abanca Balaídos un València CF molt ficat en el partit i molt agressiu en la pressió, conscient de la importància de sumar un resultat positiu a domicili en una jornada que era propícia per a distanciar-se dels llocs de descens amb una victòria.

Després d'una primera acció de Justin Kluivert per l'esquerra, el neerlandés avançaria en el marcador al València CF en el minut 7 rematant un centre perfecte de Diego López, decisiu en la seua primera titularitat.

L'asturià, molt actiu en atac, va aprofitar una pilota llarga, va guanyar línia de fons per la dreta, va alçar el cap i va veure al ‘9’ en el punt de penal. Justin no va fallar, amb una bona rematada de primeres que va perforar la porteria rival i l'equip el va celebrar amb els 197 valencianistes desplaçats a Vigo.

Els nostres, molt junts, tractaven d'impedir que els jugadors d'atac del RC Celta reberen entre línies i tingueren oportunitat de generar perill, però el conjunt gallec va estrényer entorn de la mitja hora de joc en un tram en el qual van disposar de diverses aproximacions de perill en les quals Mamardashvili es va engrandir per a mantindre el perill a ratlla.

L'equip va saber aguantar en els moments més difícils, va defensar bé i va ser pràctic en un tram just abans del descans en el qual el conjunt vigués va fer un pas avant. Després del pas per vestuaris, el RC Celta va tornar a intentar-lo amb una rematada de Seferovic que va tornar a trobar-se amb els guants de Mamardashvili en una altra extraordinària intervenció del portera valencianista.

El València CF, després d'aquesta acció claríssima del conjunt rival va disposar d'un contraatac i, tot seguit, d'una rematada en el segon pal de Diego López, que a punt va estar d'aprofitar una pilota prolongada en un servei de cantonada, però el RC Celta va aconseguir traure la pilota davall dels pals.

Malgrat les mostres de perill valencianistes, el conjunt local va aconseguir empatar en un córner cabotejat per Seferovic en el minut 59, just quan el València CF semblava que estava més prop d'augmentar la diferència en el marcador. Fins i tot, minuts més tard, Óscar Rodríguez va estavellar la pilota en el pal de la porteria del València CF en un llançament de falta directa.

L'equip, malgrat les dificultats, no es va conformar amb l'empat, va continuar espentant fins al xiulet final i Alberto Marí, en el 87’, va donar la victòria al València CF amb una gran cabotada que suposa tres punts molt importants per a allunyar-se de les posicions de descens.

Fitxa tècnica:

1. RC CELTA: Iván Villar, Hugo Mallo, Franco Cervi, Unai Núñez, Gabri Veiga (Swedberg, 91’), Luca de la Torre (Óscar Rodríguez, 55’), Fran Beltrán, Renato Tapia, Carles Pérez, Seferovic (Paciencia, 78’) i Iago Aspas (Larsen, 55’).

2. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Diakhaby, Gabriel Paulista, Gayà, Nico, André Almeida, Javi Guerra (Alberto Marí, 79’), Samuel Lino (Lato, 61’), Diego López (Yunus Musah, 61’) i Justin Kluivert (Hugo Duro, 79’).

GOLS: 0-1 Justin Kluivert, 7’; 1-1 Seferovic, 59’; 1-2 Alberto Marí, 87’.

ÀRBITRE: Soto Grado (C. Riojano). Amonestà a Diakhaby, Luca de la Torre, Gabri Veiga, Ilaix Moriba, Renato Tapia i André Almeida. Va expulsar a Gabriel Paulista por doble groga.

VAR: Medié Jiménez (C. Catalán).

Partit de la Jornada 34 de LaLiga disputat a l'Estadi Abanca Balaídos de Vigo.